19 mars 2012

Cookies to die for.

DSCF0108
Bakade världens godaste cookies förra helgen! Följer ett recept från boken Rosendals Trädgårdscafé som ni kan hitta här.
DSCF0045
Du behöver: mjöl, salt, bikarbonat, smör, farinsocker, strösocker, vaniljsocker, ägg, havregryn och mörk choklad. 
DSCF0082
Börja med att grovhacka chokladen, kan bli lite kladdigt. 
DSCF0060
Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål. 
DSCF0064
I en annan skål blandar du farinsocker, strösocker, vaniljsocker och smör tills det blir krämigt. 
DSCF0075
Vispa äggen lätt,
DSCF0047
 och häll sedan i ägg och havregryn i bunken med socker. 
Tillsätt mjölblandningen och sist chokladen! (Vill man kan man ju ha i nötter eller annat gott)
DSCF0095
Klicka ut kakorna på bakplåtspapper. Jag brukar använda ungefär en matsked, sedan gör jag en liten boll som jag plattar till. 
DSCF0101
Grädda i mitten av ugnen i 8- 12 minuter på 150-180 grader. Klart!  


3 dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
190 g smör
4 1/2 dl farinsocker
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
6 1/2 dl havregryn
350 g grovhackad choklad






2 kommentarer:

  1. sinnes vad sugen jag blev på kakor!! måste vara helt magiskt goda!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. De är verkligen sinnessjukt goda! Nästan så att degen är bäst. :)

      Radera